Hoe organiseer je thuis een paint en sip?

paint en sip thuis
Wil je thuis een sip & paint organiseren maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel vind je alles wat je moet weten om goed van start te gaan!

Wat heb je nodig voor een paint en sip thuis?

Schilderen en wijn materiaal

Twee dingen kan je zeker niet missen, de verf en de drankjes. Maar er zijn ook een boel dingen waar je misschien niet meteen aan had gedacht. Laten we de hele lijst eens doornemen:

  1. Paint en sip-pakketten: Investeer in goede paint en sip-pakketten met onder andere schildersdoeken, kwasten, ezel en een paar verschillende soorten verf. Deze kits zijn handig en worden vaak ook nog geleverd met eenvoudige instructies over hoe je alle materialen het beste kunt gebruiken. Bijkomend voordeel, als je de spulletjes goed verzorgt, kan je ze waarschijnlijk meer dan eens gebruiken (behalve het schildersdoek natuurlijk).

  2. Drankjes: Kies de drankjes die je zelf het lekkerst vindt voor het “sip”-gedeelte van het evenement. Wijn is een populaire keuze, niet alleen omdat het lekker is maar ook omdat de meeste schilders uit het verleden vaak wijn dronken tijdens het schilderen. Er zijn ook geweldige alcoholvrije wijnen op de markt, als je geen alcohol wilt drinken maar toch een 18e-eeuwse schilder wilt imiteren.

  3. Bescherming: Draag een schort of zorg voor oude shirts om kleding te beschermen tegen verfspetters.

  4. Een thema: Zoek online een handleiding voor een leuk schilderij of bedenk zelf een thema voor de schildersessie. Om inspiratie op te doen kun je onze paint en sip evenementenkalender bekijken en een van de schilderijen kiezen om thuis na te maken.

  5. Muziek: Zeker iets wat je niet mag vergeten, de muziek bepaalt de sfeer van je hele thuis paint en sip-evenement. Maak een afspeellijst of laat je groep één voor één het volgende nummer kiezen.

Hoe we dit weten? Toevallig organiseren we regelmatig zelf paint en sips in onze kunststudio in Amsterdam. Maar dan wel op onze eigen manier, ze zijn namelijk helemaal in het donker. Nieuwsgierig? Kom het eens proberen!

Hoe organiseer je een doe-het-zelf sip en paint-evenement

Bedrijfsuitje paint en sip

Het organiseren van een doe-het-zelf paint en sip is een heerlijke manier om creativiteit te combineren met gezelligheid. We hebben er zelf al best wat georganiseerd en hier is het script dat we gebruiken. Zeker een aanrader om eens door te lezen dus als je je eigen paint en sip thius gaat organiseren:

  1. Voorbereiden: Zorg voor sip en paint-pakketten, inclusief schildersdoeken, penselen en verschillende soorten verf. Vergeet ook de schorten niet!
  2. Richt de ruimte in: Kies een goed verlichte en comfortabele plek om te schilderen. Bedek oppervlakken met krantenpapier of een wegwerptafelkleed om jezelf een hoop schoonmaakwerk te besparen na het evenement
  3. Verwelkom je gasten: Speel wat achtergrondmuziek, zorg voor een ontspannen sfeer en herinner iedereen eraan dat plezier het belangrijkste is, niet perfectie.
  4. Schilderen maar: Over het algemeen duurt een wijn- en schilderevenement ongeveer twee uur, maar afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het schilderij dat je kiest, wil je het evenement mogelijk iets inkorten of verlengen. We hebben ook een heel artikel geschreven met allerlei leuke feitjes en informatie over sip en paints (zo kan je straks je publiek overdonderen met een heleboel feitjes).
  5. Opruimtijd: Nadat iedereen klaar is met schilderen is het tijd om op te ruimen: Kwasten in het water, schildersezels terug in een doos en schorten in de wasmachine. Pro tip: laat je kwasten eerst in het water weken voordat je de verf gaat verwijderen, dit bespaart je een hoop tijd en ergernis.

Heb je geen zin om al dit werk zelf te doen, maar wil je toch thuis genieten van een goede paint en sip? Sip en Paint doet al het moeilijke werk voor je (en voegt er zelfs een speciale cocktail aan toe) zodat je alleen de leuke 4e stap van de lijst hoeft te doen.

Wat zijn enkele ideëen voor mijn DIY paint en sip?

Je hebt geluk, want wij hebben precies de inspiratie die je nodig hebt. We organiseren namelijk zelf ook een heleboel paint en sips. Je kunt alle verschillende schilderijen die we aanbieden vinden in onze paint en sip agenda, of (als geen van de thema’s je aanspreekt) kijken of een van de andere aanbieders van paint & sips in Amsterdam iets van jouw smaak heeft.

Enkele voorbeelden:

Afrikaanse zonsondergang schilderij

Dit is een bijzonder leuk schilderij als dit de eerste keer is dat je thuis een paint en sip organiseert. Vrij eenvoudig en er zijn veel leuke variaties te maken (voeg er gewoon wat dieren aan toe!).

Starry night van Van Gogh

Starry night moet een all-time favoriet zijn van degenen die sip en paints organiseren, het ziet er snel mooi uit en deze eenvoudigere versie is eigenlijk ook niet al te moeilijk om te doen. Onthoud dat je hier het beste kunt werken met fijne penselen.

abstract neon schilderij

Een abstract schilderij van onze eigen kunstdocent Vita. Je kunt het schilderij dat ze heeft gemaakt nauwkeurig volgen of er helemaal je eigen draai aan geven (waarom zou je het bij 3 vrouwen houden?). Vergeet de blauwe verf niet!

Waar kan ik de beste feestpakketten voor paint en sips kopen?

Er zijn een heleboel verschillende verkopers van doe-het-zelf paint en sip-kits op de markt. Ik kan je echter deze website aanraden.

Binnenkort zullen wij ook beginnen we ook met de verkoop van onze eigen paint en sip-kits! Geïnteresseerd? Stuur ons een e-mail op info@rembrandtvanwine.nl en je kunt een van onze allereerste klanten worden!

Inhoudsopgave

Over de auteur:

Picture of Borre van der Mark

Borre van der Mark

Borre has had a long passion for art, creative outings and fun. Only since recently he has learned that those 3 perfectly come together in paint and sips events and now he is writing about them in his free time.

Meer paint en sip-artikelen