Schilderen in het donker, hoe werkt dat eigenlijk?

neon schilderen in het donker

Schilderen in het donker, kan dat? Vind het antwoord op deze en al je andere vragen over schilderen in het donker hier.

Wat is schilderen in het donker?

Schilderen in het donker is een uniek soort paint en sip omdat het volledige event plaatsvindt in het donker. Je hoeft echter zeker niet blind iets op het doek te zetten, er zijn blacklights en met neonverf kun je juist heel goed zien wat er op je doek staat.

Schilderen in het donker komt wel met een paar grote voordelen, zo creëert het een intieme sfeer waar mensen vrijer durven te schilderen in vergelijking met een fel verlicht atelier waar reguliere paint en sips vaak worden georganiseerd. De duisternis maakt het ook een stuk eenvoudiger om een band op te bouwen met je tafelgenoten op het evenement.

Schilderen in het donker ervaring

Hoe ziet een schilderen in het donker-evenement eruit?

Het verschilt niet veel van een normale paint en sip, behalve dan dat het gewone licht uit is (wat best een verschil maakt). We hebben een heel artikel geschreven waarin we het exacte paint en sip-concept in detail uitleggen, maar in het kort komt het hierop neer:

  1. Aankomst
  2. Welkomstdrankje
  3. Schetsen
  4. Voeg een laag gewone verf toe
  5. Maak het af met neonverf elementen
  6. Eindig met je handtekening
  7. Het einde

Natuurlijk verschillen de schilderen en wijn-evenementen van elkaar, maar dit is wat je kunt verwachten als je meedoet aan een van de Rembrandt van Wine sip en paint-evenementen in Amsterdam. Nog een belangrijke disclaimer: Niet alleen het welkomstdrankje, maar alle drankjes zijn op de rekening van organisator Rembrandt van Wine.

Heb ik schilderervaring nodig om mee te doen aan een paint in the dark-evenement?

Nee, absoluut niet!

Of je nu een hobbyist bent of een getalenteerde schilder, iedereen kan meedoen! Er is een ervaren kunstenaar aanwezig om je te helpen een prachtig glow in the dark schilderij te maken.

Diezelfde artiest kan je ook helpen om specifieke technieken onder de knie te krijgen als je al wat meer ervaring hebt en je op bepaalde vlakken verder wilt ontwikkelen.

paint en sip amsterdam

Kan ik thuis een schilderen in het donker-evenement organiseren?

Het korte antwoord: Dat kan.

Het lange antwoord: Het zal moeilijk worden. We willen je zeker niet ontmoedigen en als je wilt, kun je het zeker voor elkaar krijgen, maar de realiteit is dat je heel wat spullen moet kopen om thuis een schilderen in het donker-ervaring te organiseren.

Wel zijn er enkele goede alternatieven binnen handbereik. Je kunt een gewone paint en sip thuis organiseren (met het licht aan), nog steeds leuk maar een stuk goedkoper en gemakkelijker om te doen.

Je kunt er ook voor kiezen om een privé schilderen in het donker-evenement te boeken op een externe locatie. Op deze manier zijn jij en je groep nog steeds samen, maar kun je komen en gaan zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de voorbereiding of de nasleep (schoonmaken is echt niet het leukste onderdeel van een sip en paint).

Wat is de leukste painting in the dark in Amsterdam?

We hebben net een heel artikel geschreven over de verschillen tussen de twee verschillende ‘painting in the dark’-evenementen in Amsterdam, dus kijk daar zeker even naar als je je erin wilt verdiepen. Heb je geen zin meer om te lezen, vind dan kaartjes voor de leukste paint en sip in het donker in deze evenementenkalender.

Als je toch meer trek hebt in een ‘normale’ paint en sip, kun je dit artikel met de 5 leukste paint en sips in Amsterdam bekijken.

Inhoudsopgave

Over de auteur:

Picture of Steef Brandsma

Steef Brandsma

Steef has visited every sip and paints in The Netherlands himself and recently even took up organizing some for a small group in Amsterdam.

Meer paint en sip-artikelen